Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@18:50:55 GMT

فواید پیاده روی که تا به حال به گوشتان نخورده

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۸۶۹۵

فواید پیاده روی که تا به حال به گوشتان نخورده

در دوران قرنطینه با وجود بسیاری از فعالیت‌ها و کار‌هایی که نمی‌توانستیم انجام دهیم یک کار مفید بود که همه می‌توانستند انجام دهند و آن هم پیاده‌روی بود. در دوران قرنطینه با وجود بسیاری از فعالیت‌ها و کار‌هایی که نمی‌توانستیم انجام دهیم یک کار مفید بود که همه می‌توانستند انجام دهند و آن هم پیاده‌روی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چه کنار جنگل و مزرعه زندگی کنید یا در مرکز شهر، پیاده‌روی راهی ارزان و شادی‌بخش برای ورزش و تحرک بدنی است.

شبکه خبری بی بی سی در مطلبی در این باره گزارش می‌دهد: با دکتر "ویلیام برد" پزشک عمومی سرشناس و از مدافعان سرسخت پیاده‌روی گفتگو کردیم تا حقایق جالبی در مورد پیاده‌روی و اثرات آن بر بدن بدانیم.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

همه‌گیری کووید توجه همه را به سیستم ایمنی جلب کرده است. اگر در پی این هستید که راهی برای تقویت سیستم ایمنی خودتان پیدا کنید بهتر است اول پیاده‌روی کنید. دکتر برد می‌گوید: اولین جایی که ویروس پس از ورود به بدن ما حمله می‌کند سیستم ایمنی بدن است که شامل سلول‌های کشنده طبیعی (لنفوسیت‌های سیستم ایمنی بدن) می‌شود. تعداد زیادی از آن‌ها در بینی و شکم و روده‌ها و تعداد زیادی هم در مجاری تنفسی ما هستند. وقتی ویروس از هر کدام از این مسیر‌ها وارد بدن ما شود با این سلول‌های کشنده طبیعی روبه‌رو می‌شود.

کارکرد این سلول‌ها چگونه است؟ دکتر برد توضیح می‌دهد:سلول‌های کشندهٔ طبیعی هیچ شناختی از ویروس‌ها ندارند، چون پیش از این هرگز با آن روبه‌رو نشده‌اند، فقط می‌دانند که آسیب‌رسان هستند و باید کشته شوند. به دنبال آن، لنفوسیت‌های ب سیستم ایمنی وارد عمل می‌شوند و شروع به تولید پادتن می‌کنند.

هرچه سلول‌های کشنده طبیعی بیشتر باشند واکنش سیستم ایمنی سریع‌تر است، دکتر برد می‌گوید: سلول‌های کشنده طبیعی یا لنفوسیت‌ها فقط با یک پیاده‌روی کوتاه به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کنند.

باعث بهبود التهاب‌های درونی می‌شود که برای همه‌چیز مفید است

دکتر برد می‌گوید بسیاری از بیماری‌هایی که به آن‌ها مبتلا می‌شویم چه جسمی و چه روحی به دلیل التهاب‌های مزمن است. التهاب، واکنش بدن در برابر آسیب‌هایی است که به آن وارد می‌شود، حمله سیستم ایمنی بدن به عوامل آسیب‌زننده است تا از ما محافظت کند. اگر ویروسی در کار نباشد که به آن حمله کند، این روش شفابخش بدن می‌تواند به خود ما صدمه شدیدی بزند.

دکتر برد توضیح می‌دهد: غذا‌های ناسالم، ورزش نکردن، استرس داشتن... همه باعث ایجاد التهاب مزمن در سیستم ایمنی ما می‌شود که عامل تعیین‌کننده‌ای در ابتلا به بسیاری از بیماری‌هاست.

پیاده‌روی اثراتی دارد که کمک می‌کند التهاب مزمن از بین برود. یکی از آن‌ها آزاد شدن میوکین‌ها از ماهیچه‌های بدن است. راه رفتن باعث آزاد شدن آن می‌شود و با گردش در سراسر بدن باعث تسکین التهاب‌ها می‌شوند. یکی دیگر از فواید پیاده‌روی تأثیر بر چربی احشایی یا چربی اطراف اندام‌های داخلی بدن است. پیاده‌روی با کاهش التهاب کمک می‌کند تا از شر آن خلاص شویم.

کمک می‌کند باتری‌های سلولی بدن به خوبی کار کنند

حتما از درس‌های زیست‌شناسی دوران مدرسه یادتان هست که "میتوکندری‌ها نیروگاه سلول‌ها هستند" و به خاطر دارید که چرا این اجزا کوچک سلولی این اندازه برای بدن ما مهم هستند؟

دکتر برد می‌گوید: آن‌ها باتری‌های بدن ما هستند که نیروی ما را تأمین می‌کنند. زندگی ما ۱۰۰ درصد به میتوکندری‌ها وابسته است و اگر نباشند در کسری از ثانیه بدن ما از کار می‌افتد.

این میتوکندری‌ها باید مدام ورزش کنند، آن‌ها طوری ساخته شده‌اند که پیوسته در حرکت باشند. اگر آن‌ها را بی‌حرکت نگه دارید، کارایی خود را از دست می‌دهند.

دکتر برد آن‌ها را با باتری‌های تلفن همراه مقایسه می‌کند: اگر تلفن همراه خود را بیش از زمان لازم شارژ کنید تلفن داغ می‌کند، این گرمای الکترون‌هایی است که از باتری خارج می‌شوند و به همین دلیل دوام و عمر باتری کم می‌شود.

پس درست مثل باتری، وقتی انبوهی از کالری وارد بدن ما می‌شود و هیچ کالری مصرف نمی‌شود میتوکندری‌های بدن بیش از اندازه شارژ می‌شوند و وقتی چنین شود اتم‌های ناپایداری به نام رادیکال‌های آزاد رها می‌کنند این رادیکال‌های آزاد باعث صدمه شدیدی می‌شوند، بله درست حدس زدید، باعث التهاب می‌شوند.

وقتی بین زمان‌های طولانی نشستن کمی هم راه بروید کمک می‌کنید تا این رادیکال‌ها رها نشوند درست مثل وقتی که تلفن شما ۱۰۰ درصد شارژ شده است و آن را از برق می‌کشید.

به سلامت روان ما کمک می‌کند

این را شاید بار‌ها شنیده باشید، اما شاید ندانید پیاده‌روی چه کمکی به ذهن ما می‌کند؟

دکتر برد می‌گوید: وقتی پیاده‌روی می‌کنید بدن شما چیزی به نام فاکتور نوروتروفیک مغز (بی‌دی‌ان‌اف) آزاد می‌کند. تنها کاری که باعث آزاد شدن آن می‌شود فعالیت بدنی و ورزش است، این فاکتور کاملاً به میزان تحرک ما بستگی دارد. نکته جالب این است که این ماده تمام بخش‌های مغز را که درهم‌تابیده یا ازهم‌گسیخته است دوباره سامان می‌دهد؛ و اگر نظر مرا بخواهید باز هم باعث کاهش التهاب می‌شود. دکتر برد می‌گوید التهاب فقط باعث بیماری‌های جسمی نمی‌شود بلکه علت بیماری‌های روانی هم هست. پس با پیاده‌روی و کاهش التهاب می‌توانید حریف نگرانی و اضطراب و افسردگی هم بشوید.

خلاقیت را شکوفا می‌کند

ارسطو، نیچه، کی‌یِرکِگارد چه ویژگی مشترکی داشتند؟

نه، منظورمان این نیست که همه آن‌ها فیلسوفان بزرگی بودند. همه آن‌ها به بهترین تفکرات و اندیشه‌های خود هنگام راه رفتن دست می‌یافتند.

دکتر برد معتقد است پیاده‌روی باعث جوشش سرچشمه‌های خلاقیت شما مانند "راه رفتن فیلسوفان" می‌شود: تمام فیلسوفان بزرگ عادت به راه رفتن داشتند و در هنگام راه رفتن فکر می‌کردند و به هر حال با راه رفتن خیلی بیشتر احتمال دارد که فکر بکری به ذهن‌تان برسد تا نشستن و هیچ کاری نکردن؛ و فیلسوفان به صراحت در مورد اثر راه رفتن بر اندیشیدن خود گفته‌اند.

فردریش نیچه می‌نویسد: تمام اندیشه‌های به راستی ارزشمند در هنگام راه رفتن به ذهنم رسیده است.

باعث توانایی و ترمیم مفاصل می‌شود

دکتر برد می‌گوید: بعضی افراد فکر می‌کنند مفاصل مقدار مشخصی کارایی دارند و اگر بیش از آن استفاده شوند، فرسوده و ضعیف می‌شوند.

به همین دلیل هم ترجیح می‌دهد کمتر از مفاصل خود استفاده کنند و از این رو از پیاده‌روی پرهیز می‌کنند.

اما دکتر برد معتقد است حقیقت کاملاً برخلاف چنین تصوری است: هر چه بیشتر راه بروید غضروف‌های مفاصل تقویت می‌شوند و هرچه غضروف‌ها ضخیم‌تر باشند مفاصل نیرومندتر خواهند شد.

عمر را طولانی‌تر می‌کند

دو پژوهشگر به نام‌های گیانی پس و میشل پولین دریافتند در ساردینیا و چند مکان دیگر تعداد افرادی که به صدسالگی رسیده‌اند به طور چشمگیری بیشتر است. آن‌ها این مناطق را "مناطق آبی" نامیده‌اند و تلاش کردند تا دریابند چرا مردمان این مناطق عمری طولانی دارند.

در مصاحبه با اهالی سالمند این مناطق ۹ عامل در شیوه زندگی همه آن‌ها مشترک بود. یکی از آن‌ها وابستگی‌های خانوادگی بود و دیگری داشتن هدف مشخص بود. اما دکتر برد می‌گوید: بزرگ‌ترین دلیل آن، این است که همه آن‌ها پیاده‌روی می‌کردند و هیچ‌کدام از آن‌ها به سالن‌های ورزشی نمی‌رفتند.

پژوهشگران این عامل را "تحرک طبیعی" نام داده‌اند. خلاصه کلام کسانی که با حرکات طبیعی ورزش می‌کنند طولانی‌تر و سالم‌تر زندگی می‌کنند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گوشتان نخورده فواید پیاده روی پیاده روی پیاده روی اربعین سلول های کشنده طبیعی سیستم ایمنی بدن میتوکندری ها پیاده روی همه آن ها راه رفتن سلول ها بدن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)

عصر ایران -  راه رفتن روی پاشنه پا میان ورزشکاران تمرین چندان محبوبی به شمار نمی رود، اما افزودن آن به برنامه فعالیت روزانه می تواند مزایای گسترده ای به‌ همراه داشته باشد، از جمله تقویت ساق پا، افزایش قدا انقباضی قسمت بالایی پا و بالا بردن ثبات و تعادل.

همانطور که از نام آن پیداست، این تمرین شامل راه رفتن روی پاشنه پا و با زاویه قرارگیری انگشتان پا به سمت سقف است. لازم به ذکر است که راه رفتن روی پاشنه شامل وارد آوردن ضربه ای جزئی به این ناحیه است که ممکن است برای برخی افراد با مشکلاتی مانند کمر درد شدید یا خار پاشنه بسیار آزار دهنده باشد.

 البته این ضربه به اندازه ای نیست که منجر به کشیدگی مفاصل و آسیب شود. راه رفتن روی پاشنه برای مدت زمانی کوتاه طی روز و در قالب نوعی حرکتی ورزشی، می تواند حالت بدن را بهبود ببخشد، سلامت مچ پا و ساق پا را تامین و عضلات پایین تنه را تقویت کند که این امر به خودی خود به روند بهبودی یاری می رساند.

نحوه انجام تمرین راه رفتن روی پاشنه پا

 

- مرحله اول: موقعیت شروع مناسب را بیایید

صاف بایستید و پاهایتان را به اندازه عرض لگن باز کنید. انگشتان پا باید به سمت جلو باشند. انحنای طبیعی ستون فقرات خود را حفظ کنید. توصیه می شود برای این تمرین پابرهنه باشید زیرا به شما این امکان را می دهد که خمیدگی پشتی بیشتری داشته باشید. با این وجود، اگر راه رفتن با پاشنه برهنه روی زمین برایتان ناراحت کننده است، می توانید این کار را با کفش انجام دهید.

- مرحله دوم: انگشتان پا را بالا بیاورید

بدن خود را محکم نگه دارید، انگشتان پا را از روی زمین بلند و تا حد امکان به سمت ساق پا بلند کنید. در حالت ایده آل، فقط پاشنه های شما باید با زمین تماس داشته باشد. این در حالی است که کناره ها و کف پا از سطح زمین جدا هستند.

- مرحله سوم: حرکت

در این مرحله با برداشتن گام‌ های کوچک به جلو راه رفتن را شروع کنید و با هر قدم پاشنه پاهای خود را فعالانه به سمت بالا حرکت دهید. همین حرکت را در حالت برعکس نیز انجام دهید یعنی به جای طی مسیر رو به جلو، رو به عقب رفتن را نیز به برنامه اضافه کنید.

این حرکت را با دمبل هم می توان انجام داد

 

گفتنی است که تمامی اطلاعات مرتبط با این تمرین فیزیکی عالی، از طریق مقاله منتشر شده توسط مجله فیزیولوژی بالینی و تصویربرداری عملکردی در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

عضلات درگیر

ماهیچه هایی که در طول این تمرین درگیر می شوند، عبارت اند از:

- ماهیچه درشت‌ نئی پیشین یا عضله تیبیالیس قدامی: این عضله در قسمت جلوی ساق پا قرار داشته و نقش حیاتی در کشیدن انگشتان پا به سمت بالا دارد. راه رفتن روی پاشنه در درجه اول استخوان تیبیالیس قدامی را هدف قرار می دهد و به تقویت قدرت عضلانی و بهبود انعطاف پذیری کمک می کند.

- ساق پا: از آنجایی که ساق پا و تیبیالیس قدامی ماهیچه های متضاد هستند، راه رفتن پاشنه باعث کشیدگی عضلات ساق می شود. مطالعات نشان داده اند که تمرینات کششی می تواند به افزایش هیپرتروفی کمک کند.

- چهارسر ران: با بلند کردن انگشتان پا و انقباض تیبیالیس قدامی، عضله چهارسر ران نیز فعال می‌ شود. این عضلات همچنین برای کمک به حفظ تعادل بسیار مهم هستند.

- همسترینگ: این ماهیچه ها مچ پا را طی حرکت تثبیت می کنند و به حفظ کنترل و تعادل یاری می رسانند.

- هسته مرکزی: کل ماهیچه های مرکزی نقش حمایتی در تمرین راه رفتن روی پاشنه دارند و به ثابت نگه داشتن باسن کمک می کنند.

فواید راه رفتن پاشنه پا

راه رفتن روی پاشنه پا حتی برای بازه های زمانی کوتاه به صورت روزانه، با مزایای زیر همراه است:

- وضعیت بدنی بهبود یافته و تعادل بهتر

راه رفتن روی پاشنه پا شما را وادار می کند که ناخودآگاه وضعیت بدنی بهتری داشته باشید و در معرض خطر از دست دادن تعادل قرار نگیرید. این تمرین همچنین عضلات مرکزی بدن را درگیر می کند که می تواند در نهایت به شکل گیری وضعیت فیزیکی مطلوب تر کمک کند.

پاها پایه و اساس ما هستند و افزایش قدرت آنها به معنای قدرت بیشتر تمام بدن است. راه رفتن روی پاشنه تمام ماهیچه های پای را تحریک می کند و باعث تقویت قدرت و هماهنگی می شود.

- ساق و مچ پای قویتر

به محض بلند کردن انگشتان پا از روی زمین، اوج انقباض در تیبیالیس قدامی و کشش عمیق در عضلات ساق پا را احساس خواهید کرد. راه رفتن روی پاشنه پا می تواند عضلات ساق پا را تقویت کند، به مچ های سالم منتج شود و خطر آسیب را کاهش دهد.

- پیشگیری از آسیب

راه رفتن روی پاشنه پا می‌ تواند سبب قویتر شدن قوزک‌ ها و بهبود تراز و تعادل پا شود که همگی به کاهش خطر آسیب‌ هایی مانند پیچ خوردگی مچ پا کمک می کنند. برخی افراد همچنین گزارش می دهند که تمرین راه رفتن روی پاشنه به بهبود کمردرد آنها کمک کرده است.

- تطبیق پذیری

یکی از بهترین نکات در مورد راه رفتن روی پاشنه پا این است که برای افراد با هر سطح تجربه ورزشی مناسب است. همچنین این تمرین فوق العاده را می توان با برنامه های تمرینی مختلف تطبیق داد. به علاوه، از آنجایی که نیازی به تجهیزات خاصی ندارد، می توان آن را در هر مکان و زمانی انجام داد.

راه رفتن روی پاشنه با کشش عضلات سفت ساق پا، درد کف پا را نیز کاهش می دهد.

در برخی از مطالب مرتبط با این حرکت گفته شده که تکرار منظم آن فوایدی مانند: گردش خون بهتر در پا و کاهش آثار واریس، بهبود درد زانو و کاهش استرس را همراه خواهد داشت که البته منبع معتبری برای این موارد در دسترس نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: با این تست 30 ثانیه ای سن واقعی بدن خود را مشخص کنید! (+روش تست و تفسیر نتایج)

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • کشف فسیل دست نخورده یک گونه کانگوروی عجیب
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض